Med haven, kommer havearbejdet, hvilket ikke er alles favorit job at udføre. For, at haven kan blive et dejligt sted at opholde sig om sommeren, så kræver den både en klargøring og måske er der noget ny, som skal plantes. Mangler du ideer til, hvordan din have kan se ud, så læs med her.

En smuk grøn have, som man tydeligt kan se, er passet og plejet, er en fryd for øjet. Når græsset er nyslået, hækken er klippet og træerne beskåret. Det lyder som om haven er så godt som klar til en helt ny sommersæson. Hvis du gerne vil gøre noget helt specielt ud af haven til næste sæson, så kan du lade dig forføre af japanernes måde at gøre det på. Nemlig en japansk have.

En japansk inspireret have, er enormt smuk at kigge på og der er kræset for detaljerne. Her er det typisk de grønne farver fra planterne og træerne som træder frem. Sådanne haver er designet til at give ro og velvære, og så er de bare æstetiske at kigge på. Der er selvfølgelig ingen direkte rammer for, hvordan du skal designe din have, men du kan eventuelt tage lidt inspiration fra disse typer haver. En dam med Koi fisk, er også med til at give en følelsen af at være i en japansk have.

Husk at rense dammen med en havedamspumpe

En dam i haven kan pynte rigtigt meget. Det er dog vigtigt, at man husker at rense vandet med en havedamspumpe. En havedamspumpe ilter nemlig vandet, samt cirkulerer det. Udover en havedamspumpe er det også vigtigt, at man anskaffer et filter. Begge dele er nemlig med til at holde vandet sundt.

Koi fisken, findes i mange varianter. Det er en yderst populær fisk til at have i havedammen. I forhold til foder, pasning og krav til dammen er der dog nogle ting, man skal være opmærksom på. På plantorama.dk kan du blandt læse om de forskellige Koi fisk samt, hvordan du skal passe dem. Her står der, hvordan havedammen blandt andet skal være i forhold til denne slags fisk.